NAJBOLJE LAZANJE - NAJJEDNOSTAVNIJE LAZANJE KOJE SVAKI PUTA USPIJEVA


Ovaj recept pravim već 35 godina i još se nije desilo da nije bio obožavan i svi traže recept…!
Sastojci:
CRVENI SOS:

    malo maslinovog ulja
    1 veći luk
    4 čena belog luka
    250 gr govedjeg mesa
    250 gr goveđeg mesa
    1 šolja je 250 grama
    1 tegla (1/2 kg) sosa od paradajza
    1/2 šolje narendanih šargarepa
    Vegete i bibera po ukusu
    malo peršunovog lista – sitno iseckanog




BELI SOS (Bešamel):

    4 kašike ulja
    3 kakašike putera
    2 kašike brašna
    3 šolje mleka ili više ako treba
    soli i bibera po ukusu
    2 šolje narendane Mocarele ili sličnog sira (tipa Kačkavalj)
    300 gr sveže Mocarele (dve ‘loptice’ pakovane u vodi)
    1/2 šolje narendanog Parmezana za posipanje

Priprema:

1. U većoj šerpi, propržiti crni i beli luk. Dodati meso i šargarepe i dobro propržiti. Dodati sos od paradajza, začiniti i kuvati na laganoj vatri oko pola sata.
2. Za beli sos, na ulju i puteru propržiti brašno, na vrlo niskoj temperaturi. Polako dodavati mleko, stalno mešajući. Dodati i začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani sir.
Ako hoćete manje sira, slobodno smanjite količinu. Najvažnije je da znate da lazanje treba da budu sočne i nije bitno da imaju čvrsto držanje. Ovo nije gibanica!

3. U pleh za pečenje, staviti red crvenog sosa. Preko toga prekriti listovima za lazanje. Zatim red belog sosa pa testo i red crvenog sosa. Naseći sveži Mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos. Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. Odgore treba staviti malo soka od crvenog sosa, da beli sos nebi izgoreo. Kad je ispečeno – oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti Parmezan i peći još 10 minuta.



http://malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.ba
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar