Gangrena Prirodno lečenje


Gangrena je teška bolest koja pogađa veliki broj ljudi. Izaziva je narušena cirkulacija krvi koja dovodi do prerane smrti ćelija i nekroze živih tkiva. Poremećaj cirkulacije najčešće se dešava nakon povreda, teških opekotina, promrzlina ili raznih infekcija. Osim toga, narušenu cirkulaciju mogu izazvati i šećerna bolest, asteroskleroza, narkomanija, pušenje. Gangrena se može javiti na gotovo svim delovima tela, uključujući i unutrašnje organe. Gangrena može biti suva, vlažna, gasna i unutrašnja.

Smatra se da čak 50 % gangrena izazivaju teške povrede, kao i loše sanirane rane i infekcije prilikom operacija. Gangrena je izuzetno opasna zato što se širi, tačnije, može da obuhvati velike površine, što u vecini slucajeva dovodi do amputacije zaraženog dela tela, najčešće udova. Kako do ovoga ne bi došlo, gangrenu treba lečiti čim se pojave prvi znaci, a najčešće su to hladno i crno tkivo koje se suši. Veliki broj ljudi koji nisu mogli da se pomire sa amputacijom dela tela pribegli su prirodnim metodama koje su se često pokazale efikasnim.

Gangrena Prirodno lečenje



Alkalna kupka

U punu kadu vode sipati pola kilograma gorke soli i pola litre 3%-tnog hidrogen peroksida . Ukoliko je u pitanju gangrena noge, nije nužno da bude kada, ako mogućnosti ne dopuštaju, ali potrebno je da noge budu što dublje u vodi. Ovo je moguće primeniti i na druge zaražene delove. U ovoj kupki treba sedeti oko 30 minuta. Nakon toga sledi neprijatan deo, ali koji je neophodan. Posle kade treba odmah ići pod hladan tuš, najmanje minut, ali po mogućnosti i duže. Iako ovaj recept zvuči previše jednostavno, mnogi tvrde da je više nego delotvoran, zbog slobodnih radikala azota koji ubijaju kiselost tkiva.

Aloe vera

Listove aloe vere preseći i iz njih iscediti sok. U ovaj sok umakati zaražene delove tela, posebno ukoliko je gangrena na prstima. Držati što je duže moguće.

Beli luk

Iseckati 200 grama belog luka i preliti litrom alkohola od 60 gradi. Dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji 10 dana. Procediti kroz višeslojnu gazu. Trebalo bi dobiti tečnost boje
melem za kožna oboljenja

Melem za gangrenu, iskustva korisnika

ćilibara. Uzimati dva-tri puta dnevno po 20 kapi, pola sata pre jela. Ova tinktura efikasna je kod unutrašnje gangrene, kao i za poboljšavanje celokupne cirkulacije. Ukoliko vas brine neprijatan miris, beli luk možete uzimati i kao sirup. Potrebno je pomešati jedan deo luka, dva dela vode i dva dela šećera. Uzimati 2-3 kašike dnevno. Lečenje lukom nije štetno, stoga se može koristiti mesecima bez prekida. Beli luk takođe pomaze kod pluća obolelih od velike upotrebe duvana.

Domaći melem

400 ml biljnog ulja (najbolje kantarionovog) sipati u emajliranu šerpicu. Dodati komad pčelinjeg voska, oko 60 grama, veličine otprilike kao dve kutije šibica. Staviti na laganu vatru i sačekati da se vosak otopi. Skuvati jedno jaje, odvojiti žumance i izgnječiti. Kada se bude čulo “pucketanje” ulja, lagano dodavati žumance, komadić po komadić. Kada ulje počne da peni, skloniti sa vatre i sačekati. Ponovo vratiti na vatru i dodati ostatak žumanceta, stalno mešajući kašikom. Smeša ce promeniti boju i postati tamno braon. Skloniti sa šporeta i ostaviti da stoji 15-20 minuta. Procediti kroz gazu. Kada se mast ohladi, staviti u staklenu teglu i dobro zatvoriti. čuvati u frizideru, maksimalno 10 meseci. Melem mazati na zaražene delove, a preko staviti papirnu salvetu i menjati na svaka dva sata.



cajeviza.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar