Detaljan recept (Pileća rolada)


Sastojci:



        500 g pilećeg belog mesa
        1 kuvano jaje
        2 jajeta
        1 šargarepa
        30 g putera
        200 g šampinjona
        perca mladog luka
        1 pavlaka
        6 šnita dimljene slanine
        1 parče suvog hleba (ili 3 kašike prezli)
        130 g kačkavalja
        mleveni biber po ukusu
        2 -3 kašičice mešavine začina
        1 kašičica peršuna
        prstohvat bosiljka
        prstohvat ruzmarina
        so po potrebi

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti, pa ga sjediniti sa jednim jajetom. Dodati prezle, biber, mešavinu začina, ruzmarin, peršun i bosiljak, te sve zajedno dobro umesiti rukom.
2. Nauljiti providnu foliju, na nju staviti meso, prekriti ga folijom i istanjiti meso oklagijom u pravouganik debljine 1 cm.
3. Skloniti gornju foliju pa po mesu poređati na kockice iseckanu obarenu šargarepu, kuvano rendano jaje i rendani kačkavalj, pa zatim sve uviti u rolat.
4. Preko rolata poređati šnite slanine i staviti u posudu za pečenje.
5. Na puteru izdinstati iseckana perca mladog luka sa šampinjonima isečenim na listove, pa posoliti po ukusu. Sos sipati u posudu oko mesnog rolata.
6. Umutiti jaje sa pavlakom, malo posoliti i preliti preko šampinjona.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta pod folijom. Skloniti foliju i peći još 20-30 minuta dok rolat fino ne porumeni.



Izvor: www.lepotaizdravlje.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar