Rolovana piletina na prokelju


Sastojci

500 g pilećeg belog mesa
8 tankih listova pršute
1 kašika ulja
so
biber
origano
800 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
200 ml kisele pavlake

Prilog:

400 g crnog hleba

Vreme pripreme: 30min Autor: Kuhinjica Broj osoba:4



Priprema

Sipati vodu u šerpu i ostaviti da proključa. Prokelj staviti u ključalu vodu i kuvati ga par minuta. Pileće meso iseći na šire štapiće, umotati u listove pršute, zakačiti čačkalicom i ispeći na vrelom ulju u tiganju. Pržiti meso po 2-3 minuta sa svake strane. Gotovo meso izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da se upije višak masnoće. U tiganj, na istu masnoću sipati pavlaku, dodati origano i promešati. Obareni prokelj ocediti. U drugi tiganj sipati ulje, stavti prokelj, posoliti, pobiberiti i propržiti 2-3 minuta. servirati prokelj na tanjir. Iz rolnica izvaditi čačkalice, staviti ih na prokelj i preliti sosom od pavlake i origana. Dekorisati vlašcem i paprikom. Služiti uz crni hleb.



http://www.kuhinjica.rs

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar