OVU PITU ĆETE POJESTI U SLAST I SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT


Sastojci

500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Nadjev




500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista
nešto soli i papra
1 dl ulja

Preliv

2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli

Priprema

Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu. Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati. Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom. U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev. Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke. Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.




Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Reš pečeno ponovo narezati, odlično izgleda. Najbolji dojam ostavlja uz salatu od proljetnog mladog luka, a ja sam poslužila uz luk sa uljem i vegetom kiselom salatom i jogurtom. Kako ko voli neka izvoli.
Izvor:https://new-magazine.info/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar