Maskarpone torta
Vreme pripreme: 40min
Sastojci
Kora:
4 jaja
200 g seckanog prženog lešnika
80 g margarina
100 g šećera
pola kesice praška za pecivo
Fil:
250 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
20 ml ruma
100 g čokolade
100 g mlevenih lešnika za posipanje
Priprema
Umutiti maragrin i šećer, dodati jaja, lešnike i prašak za pecivo. Staviti smesu u pripremljen kalup i ispeći koru u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta. Čokoladu rastopiti i prohladiti. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati maskarpone sir i promešati. Dodati rum, prohlađenu čokoladu i umutiti fil. Filom premazati koru, posuti mlevenim lešnicima i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
http://www.kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar