PUSTINJSKE RUZE


Ovi fini aromaticni keksici su u posljednje vrijeme jako prisutni na djecjim rodjendanima,hrskavi spolja,mekani i mirisni unutra Probala i dobila recept od Miriam :)  

Sastojci

    150 gr secera
    150 gr maslaca
    2 jaja
    50 gr skrobnog brasna
    200 gr mekog brasna(“00”)
    prstohvat soli
    1 kasika arome narandze
    ili
    1 kasika soka i korica narandze
    1/2 praska za pecivo
    1 kesica vanilije u prahu ili 2 vanilin secera
    100 gr grozdjica,prethodno prelivenih kljucalom vodom
    ili malo cokoladnih
    corn flakes



Priprema

    1.

   Umutiti maslac i secer+jaja+prstohvat soli+arome (narandza i vanilija)

    U smjesu dodati izmijesane  obje vrste brasna sa praskom za pecivo,u koje su dodate poparene i posusene grozdjice ( ili malo cokoladnih kapljica,a moze i sjeckana cokolada)
    2.

    Pomazuci se dvjema cajnim kasicicama  stavljati po malo smjese u corn flakes i oblikovati kolacice

    (ne praviti velike,jer tokom pecenja narastu
    3.

    Peci na 160°C  12-15 minuta,zavisno od pecnice.

    NAPOMENA:Paziti da ne pregore (cim su zlatno peceni pokriti pek papirom)

    corn flakes treba da se malo zapece,ali ne da pregori)
    4.
Ohladiti  posuti  secerom u prahu

Prijatno :)

Posluživanje

Izvrsni uz kafu i caj



coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar