PUSTINJSKE RUZE
Ovi fini aromaticni keksici su u posljednje vrijeme jako prisutni na djecjim rodjendanima,hrskavi spolja,mekani i mirisni unutra Probala i dobila recept od Miriam :)
Sastojci
150 gr secera
150 gr maslaca
2 jaja
50 gr skrobnog brasna
200 gr mekog brasna(“00”)
prstohvat soli
1 kasika arome narandze
ili
1 kasika soka i korica narandze
1/2 praska za pecivo
1 kesica vanilije u prahu ili 2 vanilin secera
100 gr grozdjica,prethodno prelivenih kljucalom vodom
ili malo cokoladnih
corn flakes
Priprema
1.
Umutiti maslac i secer+jaja+prstohvat soli+arome (narandza i vanilija)
U smjesu dodati izmijesane obje vrste brasna sa praskom za pecivo,u koje su dodate poparene i posusene grozdjice ( ili malo cokoladnih kapljica,a moze i sjeckana cokolada)
2.
Pomazuci se dvjema cajnim kasicicama stavljati po malo smjese u corn flakes i oblikovati kolacice
(ne praviti velike,jer tokom pecenja narastu
3.
Peci na 160°C 12-15 minuta,zavisno od pecnice.
NAPOMENA:Paziti da ne pregore (cim su zlatno peceni pokriti pek papirom)
corn flakes treba da se malo zapece,ali ne da pregori)
4.
Ohladiti posuti secerom u prahu
Prijatno :)
Posluživanje
Izvrsni uz kafu i caj
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar