Čokoladno-karamel kolač


Za koru
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja (1 dl) ulja
100 g rendane čokolade

Fil:
300 ml mleka
3 kašike brašna
1 kašika šećera
50 ml mleka

Karamel:
200 g šećera
200 g putera



Priprema

Za koru umutiti belanca sa šećerom pa dodati pecivo, brašna, ulja i rendanu čokoladu. Ispeći koru na 200 stepeni 30 minuta.

Za fil, staviti 300 ml mleka da provri, u drugom sudu sastaviti 50 ml mleka sa žumancima šećerom i brašnom, zatim sve sastavljeno sipati u mleku koje vri i skuvati gusto kao puding. Ostaviti sa strane dok ne skuvamo karamel.

Karamel: na tihoj vatri otopiti šećer pa dodati puter isečen na kockice i mešati 2-3 minuta,

zatim skloniti sa vatre i dodati skuvanom belom filu, mutiti mikserom dok se smese ne sastave.                                

Koru preliti filom i ostaviti da se ohladi. Odozgo može čokolada, a može i šlag.

                              

http://sladjinirecepti.blogspot.com/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar