Kajsija štangle


Suvo voće je vrlo poželjno, jer istovremeno predstavlja izdašan izvor kalorija i različitih zaštitnih sastojaka. Spada u vrlo zdravu hranu, u kojoj su sve hranljive materije višestruko koncentrisane, dok se energetska vrednost povećava između šest i deset puta, zavisno o kojoj vrsti je reč. U našem podneblju u upotrebi su najčešće suve šljive, smokve, jabuke, kruške, kajsije, grožđe, mada se sve više navikavamo i na egzotične vrste kao što su urme, ananas, banane, papaja...

Sastojci

1 list oblande
1 kg suvih kajsija
200 g šećera u prahu
400 g šećera
100 ml vode
250 g margarina
400 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa
150 g čokolade
2 kašike mleka
1 kašika margarina

Autor: Kuhinjica Broj osoba:4



Priprema

Suve kajsije samleti na mašini za meso, dodati šećer u prahu i mesiti dok se masa ne ujednači. Smesu staviti na list oblande i prvo je rasporediti rukama, a zatim i oklagijom. Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i kad masa postane gusta kao za slatko skloniti je sa grejnog tela. U smesu dodati mlevene orahe i keks, promešati i ohladiti par minuta. Filom premazati kajsije i ostaviti da se ohladi. Rastopiti čokoladu sa margarinom i glazurom premazati fil. Pre serviranja iseći štangle, dekorisati listićima badema i poslužiti.



http://www.kuhinjica.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar