NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA: PILETINA SA GLJIVAMA IZ RERNE


Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog.



Sastojci:

    500 gr pilećih prsa
    250 gr šampinjona
    150 ml milerama
    100 gr gauda sira
    3 jaja
    1 čehna bijelog luka

Način pripreme:

    Piletinu izrežite na kockice, posolite i pobiberite. Popržite u tavi sa maslinovim uljem pa dodajte gljive izrezane na kriške. Posolite, pobiberite i dodajte sitno sjeckani bijeli luk.
    Poredajte u tepsiju pa prelijte mješavinom jaja i milerama.
    Pospite rendanom gaudom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.



http://malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.ba
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar