Strudla sa orasima


Sastojci:



    1 kg brašna
    1 kocka kvasca
    1 kesica praška za pecivo
    6 kašika šećera
    5 kašika ulja
    3 jaja
    2 dl vode
    2 dl mleka

Sastojci za fil:

    500 gr mlevenih oraha
    5 kašika šećera
    mleka po potrebi

Priprema:

Kvasac potopite sa 2 dl mlake vode, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da kisne.

Varjačom umutite jaja, dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, prašak za pecivo.

Postepeno dodajite brašno i zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste.

Nadošlo testo podelite na dva dela i tanko rasklagijajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleka toliko da se nakvase orasi.

Neprekidno mešajte na toploj ringli, toliko da orasi odmekane.

Filujte rasklagijano testo i uvijte u štrudle.

Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Pecenu strudlu pustite oko 30-tak minuta prekrivenu da malo omeksa i prohladi se, a zatim je iecite na parcad i posluzite.



Prijatno!

tortekolaci.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar