BRZE CRNO BIJELE KOCKE ZA 30 MINUTA


Jedan brzi kolac koji se i kod svecanijih prilika nekako moze prosuljati ;) Biskvit je jako brzo gotov, cak se i jaja ne mora odvajati...a krema se isto ne kuha.

Sastojci

biskvit

     6 jaja
     2 vrecice vanilin secera
     200g * secera
     125ml ulja
     250ml * likera od jaja
     200g brasna
     50g gorkog kakaa
     1 vrecica praska za pecivo

 krema

     3dl slatkog vrhnja
     2 vrecice kremfixa
     150g bijele cokolade
     250g mascarponea

nadjev/urkas

     50g bijele cokolade
     50g crne cokolade
     4 zlice ulja



Priprema

Za kremu nasjeckati najeckati 150g cokolade i otopiti u vrhnju. Staviti u jedan do dva sata u frizider da se sto bolje ohladi.
Mascarpone bi trebao biti sobne temperature. Njega izmiksati u posebnoj zdjeli.

Ohladjeno vrhnje umutiti sa kremfixom u slag. Spatulicom njezno sjediniti mascarpone i slag.
Za biskvit secer mutiti sa jajima (dosta dugo) tako da se dobi jedna svijetla kremasta smjesa. Dodati liker i ulje pa nastaviti miksati.
Prasak za pecivo, kakao i brasno u posebnoj posudi pomijesati i prosijati pa sjediniti sa smjesom od jaja (ne predugo miksati). Smjesu nalijati na veliki lim od pecnice oblozen papirom za pecenje. Peci ca. 25 min. u prethodno zagrijanoj pecnici na 165 stupnjeva.
Provjerite da li je stvarno peceno ;)
Ohladjen biskvit prerezati na pola i premazati ga sa kremom. Pokriti drugom polovicom biskvita. Za nadjev otopiti obadvije vrste cokolade sa po dvije zlice ulja i s time malo posarati kolac.
Moze se i staviti glazura pa onda sare.
Narezati na kocke :)



Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar