Stanglice sa kackavaljem


Brze i ukusne stanglice ili pereci…gric, gric, gric!:)

Sastojci

500 g mekog brasna

250 g margarina

100 + 50 g kackavalja (trapist, gauda…)

1 ravna kasicica soli

1 prasak za pecivo

1 zumance

malo mleka



Priprema

1.

Zamesiti srednje meko testo od navedenih sastojaka ( u testo staviti 100 g narendanog kackavalja, a preostalih 50 g upotrebiti za posipanje).

2.

Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati blago ulupanim belancetom, viljuskom “izgrebati” testo i posuti naribanim kackavaljem (trapistom, gaudom, ili sl.), slika .

3.

Tockicem seci na stanglice, i redjati u podmazan pleh.

4.

Peci na 200 C oko 20-tak minuta, dok ne dobiju finu boju.

Od istog testa se mogu modlicom praviti i perece, premazati jajetom i posuti sa malo susama ili kima.:)))



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar