Mediteranski rižoto
Pripremite fini rižoto s repovima škampa i uživajte u jelu koje možete poslužiti i u hladnom i u toplom obliku.
Sastojci 4 osobe
250 g očišćenih repova škampa
400 g Riže Arborio Podravka
4 češnja češnjaka
2 žlice kapara (20 g)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 ml vrhnja za kuhanje
150 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela Podravka
150 g tikvica
1 žličica Vegete Mediteran
Priprema
1.
Na zagrijanom maslinovom ulju popržite očišćene i Vegetom Mediteran začinjene repove škampa (ili kozica). Kad su gotovi dodajte sitno nasjeckane kapare i češnjak, prodinstajte i podlijte bijelim vinom. Sačekajte da se reducira pa dodajte rižu.
2.
Kad se riža zastakli podlijte vodom, dodajte temeljac za riblja jela i nastavite kuhati.
3.
Tijekom kuhanja povremeno podlijevajte vodom, a pred kraj kuhanja dodajte na tanke rezance narezane tikvice.
4.
Kad je jelo gotovo, umiješajte vrhnje za kuhanje kako bi rižoto bio još kremastiji.
Savjet
Arborio riža pušta dosta škroba tijekom kuhanja što daje gustoću vašem jelu. Zato nemojte pretjerivati s vrhnjem za kuhanje kako ne bi njegova masnoća preuzela okus u ovom jelu.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar