Mediteranski rižoto


Pripremite fini rižoto s repovima škampa i uživajte u jelu koje možete poslužiti i u hladnom i u toplom obliku.

Sastojci 4 osobe

    250 g očišćenih repova škampa
    400 g Riže Arborio Podravka
    4 češnja češnjaka
    2 žlice kapara (20 g)
    50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    50 ml vrhnja za kuhanje
    150 ml bijelog vina
    1 Temeljac za riblja jela Podravka
    150 g tikvica
    1 žličica Vegete Mediteran



 Priprema

    1.
    Na zagrijanom maslinovom ulju popržite očišćene i Vegetom Mediteran začinjene repove škampa (ili kozica). Kad su gotovi dodajte sitno nasjeckane kapare i češnjak, prodinstajte i podlijte bijelim vinom. Sačekajte da se reducira pa dodajte rižu.
    2.
    Kad se riža zastakli podlijte vodom, dodajte temeljac za riblja jela i nastavite kuhati.
    3.
    Tijekom kuhanja povremeno podlijevajte vodom, a pred kraj kuhanja dodajte na tanke rezance narezane tikvice.
    4.
    Kad je jelo gotovo, umiješajte vrhnje za kuhanje kako bi rižoto bio još kremastiji.

Savjet

Arborio riža pušta dosta škroba tijekom kuhanja što daje gustoću vašem jelu. Zato nemojte pretjerivati s vrhnjem za kuhanje kako ne bi njegova masnoća preuzela okus u ovom jelu.



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar