Domaći kolač



Sastojci

    Biskvit
     4 žumanjka
     30 dkg šećera
     10 žlica hladne vode
     20 dkg brašna
     10 dkg oraha
     1 vrećica praška za pecivo
     4bjeljanjka-izradi snijeg
    Krema
     1/2 l mlijeka
     1 vrećica vanilin šećera
     5 žumanjaka
     20 dkg šećera
     5 žlica brašna
     15 dkg margarina
    između….
     1 pakiranje petit keksa
     malo mlijeka
     5 bjeljanjaka
     16 žlica šećera
     100 g čokolade za kuhanje
     4 žlice ulja
     ukrasne perlice



Priprema

    Izmuti sve sastojke za biskvit, osim bjeljanjaka koje izmutiš posebno u snijeg s malo soli i onda pomiješaš sve.
    Peci na 180-200 C nekih 30-40 min.
    Za kremu izmiksaj žumanjke, šećer i brašno.
    Stavi kuhati mlijeko i dodaj izmiksanu kremu te kuhaj dok ne provri par minuta.
    U hladno dodaj margarin.
    Kad je biskvit pečen i ohlađen, prereži ga na pola.
    Na prvi dio biskvita namaži pola kreme pa na to složi petit keks kratko umočen u mlijeko.
    Na keks namaži drugu polovicu kreme i stavi drugi dio biskvita.
    Na pari tuci bjeljanjke i šećer te namaži gore.
    Na hladno namaži čokoladnu glazuru od otopljene čokolade i ulja.
    Ukrasi perlicama.



coolinarka.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar