“Tri leće”



Sastojci

    Za kuru potrebno je:
    6 komada jaja
    300 gr secera
    2 pakovanja vanilin secera
    1 pakovanje praska za pecivo
    400 gr bjelog brasna Tip 400

    Za preliv potrebno je:
    0.5 l slatke pavlake
    2l mlijeka
    po potrebi kupljeni karamel preliv u tubi
    300 gr mlijeka u prahu



Priprema

    IZRADA KORE:
    1.
    Na ketvorougaoni pleh poloziti papir za pecenje.
    2.
    Odvojiti zumanca od bjelanca.
    3.
    Elektricnim mikserom umutiti bjelanca. Postepeno dodati secer i vanilin secer.
    4.
    Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena.
    5.
    Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta.
    6.
    Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati.
    7.
    Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena.
    8.
    Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi.

   IZRADA PRELIVA I PRELIVANJE KOLACA:
 
  1.
    U plehu gdje se kora pekla izruciti slatko vrhnje.
    2.
    U to postaviti (uroniti) koru. Ostaviti tako za kratko.
    3.
    U medjuvremenu mleko u prahu i 0.5 l mlijeka pomjesati tako da se u dobivenu smjesu izbjegnu grudvice.
    4.
    Dobivenu smjesu pomjesati u 1.5 l mlako mlijeka. Time preliti dobro rashladjenu koru. Kora ce upiti svu tecnost!
    5.
    Kolac dobro rashladiti u hladnjaku. Iseci u kockice i prilikom sluzenja svaku kocku preliti kupljenim karamel prelivom u tubi.
    6.
    Posluziti 1 i 2 dobro rashladjen kolac.



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar