Pita sa mesom


Mleveno meso junetine se može iskoristiti na najrazličitije načine – od pljeskavica i ćufti uvaljanih u prezle koje se mogu kuvati, peći, pržiti i poslužiti kao predjelo, dodatak ili kao glavno jelo. Dinstano mleveno meso se koristi kao za preliv za špagete, mesne lazanje, kanelone i brojna druga primamljiva jela.

Sastojci
500 g kora za pitu

Nadev
500 g mlevenog mesa
500 g crnog luka
so
biber
3 kašike ulja
3 jaja
250 ml jogurta

Vreme pripreme: 55min Autor: Kuhinjica Broj osoba:4



Priprema

Iseckati crni luk, propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso. Dinstati 5 minuta, posoliti i pobiberiti. Na dno tepsije staviti dve kore za pitu , staviti nadev od mesa, preklopiti sa dve kore i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Pitu iseći na kocke i preliti jajima umućenim sa jogurtom. Peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Pitu sa mesom servirati toplu uz mlečni napitak.



http://www.kuhinjica.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar