Recept mjeseca: Nutella torta


Vrijeme pripreme
do 30 min
zahtjevnost
Jednostavno
 

Sastojci
BROJ PORCIJA
-
12+

    4 kom    jaja
    60 g šećera
    1  vanilin šećer
    100 ml    mlijeka
    100 ml    ulja
    1    prašak za pecivo
    125 g    brašna bez glutena
    80 g    lanenog brašna
    5 žlica    nutelle
    100 g    lješnjaka
Priprema

1 Odvojite žumanjke u zdjelu, dodajte im šećer i vanilin šećer te ih mikserom pjenasto umutite.

2 U smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko i ulje, lagano miksajte.

3 Zatim dodajte bezglutensko i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo dok se smjesa dobro ne poveže.

4 U smjesu dodajte 80 grama krupno sjeckanih lješnjaka i 2 žlice nutelle.

5 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano pjenjačom umiješajte u smjesu.

6 Smjesu prebacite u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.

7 Tri žlice nutelle otopite u posudici na parnoj kupelji.

8 Gotovu tortu premažite nutellom i posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.
Nutella tortu poslužite uz kavu ili čaj. 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar