Vrijeme pripreme
do 30 min
zahtjevnost
Jednostavno
do 30 min
zahtjevnost
Jednostavno
Sastojci
BROJ PORCIJA
-
12+
4 kom jaja
60 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
125 g brašna bez glutena
80 g lanenog brašna
5 žlica nutelle
100 g lješnjaka
Priprema
1 Odvojite žumanjke u zdjelu, dodajte im šećer i vanilin šećer te ih mikserom pjenasto umutite.
2 U smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko i ulje, lagano miksajte.
3 Zatim dodajte bezglutensko i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo dok se smjesa dobro ne poveže.
4 U smjesu dodajte 80 grama krupno sjeckanih lješnjaka i 2 žlice nutelle.
5 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano pjenjačom umiješajte u smjesu.
6 Smjesu prebacite u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
7 Tri žlice nutelle otopite u posudici na parnoj kupelji.
8 Gotovu tortu premažite nutellom i posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.
Nutella tortu poslužite uz kavu ili čaj.
1 Odvojite žumanjke u zdjelu, dodajte im šećer i vanilin šećer te ih mikserom pjenasto umutite.
2 U smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko i ulje, lagano miksajte.
3 Zatim dodajte bezglutensko i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo dok se smjesa dobro ne poveže.
4 U smjesu dodajte 80 grama krupno sjeckanih lješnjaka i 2 žlice nutelle.
5 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano pjenjačom umiješajte u smjesu.
6 Smjesu prebacite u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
7 Tri žlice nutelle otopite u posudici na parnoj kupelji.
8 Gotovu tortu premažite nutellom i posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.
Nutella tortu poslužite uz kavu ili čaj.
Nema komentara:
Objavi komentar