Vrijeme pripreme
do 60 min
zahtjevnost
Jednostavno
do 60 min
zahtjevnost
Jednostavno
Pikantni krumpir i pohana puretina sa sezamom u finom umaku od vlasca.
Sastojci
BROJ PORCIJA
4+
BROJ PORCIJA
4+
Krumpir
Krumpir 1 kg
1 prema želji Sečuanski papar
100 g Kukuruzno brašno
Umak
Krumpir 1 kg
1 prema želji Sečuanski papar
100 g Kukuruzno brašno
Umak
200 g Kiselo vrhnje 12%
0.5 kom Luk
0.5 kom Korica limuna
0.5 kom Rog paprika
1 žlica Brašno
Vlasac
1 dl Voda
Sol i papar
0.5 kom Luk
0.5 kom Korica limuna
0.5 kom Rog paprika
1 žlica Brašno
Vlasac
1 dl Voda
Sol i papar
Meso
400 g Puretina
1 kom Jaje
1 žlica Sezam
400 g Puretina
1 kom Jaje
1 žlica Sezam
Priprema
1 Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.
2 File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
3 Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
1 Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.
2 File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
3 Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
Nema komentara:
Objavi komentar