Pikantni krumpir s puretinom u umaku od vlasca


Vrijeme pripreme
do 60 min
zahtjevnost
Jednostavno

Pikantni krumpir i pohana puretina sa sezamom u finom umaku od vlasca.
 
 Sastojci
BROJ PORCIJA
4+
Krumpir
Krumpir    1 kg
     1 prema želji    Sečuanski papar
    100 g    Kukuruzno brašno

Umak
  200 g    Kiselo vrhnje 12%
    0.5 kom    Luk
    0.5 kom    Korica limuna
    0.5 kom    Rog paprika
    1 žlica    Brašno
    Vlasac
    1 dl    Voda
    Sol i papar
 
Meso
    400 g    Puretina
    1 kom    Jaje
    1 žlica    Sezam
 
Priprema

1 Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.

2 File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

3 Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar