Jednostavna torta s tri vrste čokolade


Pripremite čokoladnu slasticu bez pečenja i uživajte.

Obožavamo deserte koje možemo vrlo jednostavno pripremiti i to bez pečenja. Zato vam predstavljamo recept za savršenu tortu s tri vrste čokolade za koju je potrebno samo malo strpljenja i vremena, a rezultat je simfonija okusa koju stvara svaki slatki kat torte sa svojim specifičnim "tonom".  Dobar tek!

Jednostavna torta s tri vrste čokolade

Sastojci:

    600 ml slatkog vrhnja
    150 g tamne čokolade
    200 g bijele čokolade
    200 g mliječne čokolade
    1 šalica zdrobljenih keksa
    3 žlice maslaca

Priprema:

    Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na cca 1 sat da se hladi.
    U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.
    U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i također ohladite.
    Podlogu za tortu pripremite tako što ste pomiješali zdrobljene kekse s maslacem. Složite na dno kalupa.
    Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije.
    Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksima...
    Ohladite i uživajte!
 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar