MOGU SAMO REĆI DA JE KOLAČ ODLIČAN. PRAVLJEN OD ONOG ŠTO SU TADA ŽENE IMALE U KUĆI, JEDNOSTAVAN I RELATIVNO BRZ. JA SAM GA PRAVILA SINOĆ.


Sastojci
Biskvitne kore

5 žumanjaka
20 dag šećera
20 dag oraha
5 bjelanjaka – snije
4 male oblatne

Fil:




20 dag putra
15 dag šećera u prahu
2 žumanjka
2 dl mlijeka


2-3 žlice skuhane kave
2 žlice brašna
mljeveni orasi za posipavanje
Priprema
Kore:

Žumanjke i šećer pjenasto izraditi na pari dok se ne zgusnu (nekih 15 minuta). Bjelanjke izraditi u snijeg. Orahe samljeti. Naizmjenično u žumanjke dodavati orahe i snijeg od bjelanjaka. Namazati 4 male oblatne (ja sam imala velike, pa sam namazala dvije velike, pa ih prerezala) i kratko propeći na 150°C (oko 20-tak minuta).

Fil:

Putar i šećer u prahu (baka je napisala prašni šećer!) pjenasto izraditi i u to dodati 2 žumanjka, pa opet dobro umutiti da se sve spoji. Od 2 dl mlijeka odvojiti 1/2 dl i u to primiješati brašno (da ne bude grudica) i kavu (već skuhanu, ne prah), a ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad provri dodati brašno u mlijeko kao kad se pravi puding.




Baka je napisala “skuhati cicvaru”, ali ni ja nisam znala što je cicvara pa sam tražila maminu pomoć. Kad se “cicvara” ohladi pomiješati ju s kremom od putra koju ste prethodno izmutili. Namazati na svaku oblatnu (koru), pa posipati mljevenim orasima. Na zadnju, četvrtu oblatnu namazati fil, pa obilato posipati orasima.
Ohladiti i ostaviti da se fil stisne (na nekom hladnom mjestu, ja sam stavila u hladnjak).
Izvor:https://nova-x.info
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar