Kinder torta u četiri boje


Sastojci

osnovna smesa

240 ml. vode
100 g. šećera
1 vanilin šećer
400 g. mleka u prahu
250 g. maslaca sobne temperature
i još



I sloj-podloga

100 g. mlevenog plazma keksa
100 g. mlevenih oraha
6 kašika mleka
II sloj
100 g. čokolade za kuvanje

III sloj
100 g. bele čokolade

IV sloj
2 dcl. slatke pavlake ili 1 umućen šlag

Priprema:

Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i gladak krem.
Od ove smese odvojiti 200g. i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm.
Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.

Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale smese od mleka u prahu. Mešati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.
Torticu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i naneti šlag ili umućenu slatku pavlaku.

Na fotografiji je krem sa crnom čokoladom.



Izvor: korisno.net
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar