Brze krofne


 Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli :)



Sastojci:

    2 jaja
    5 kasika secera
    250 ml mljeka
    1 prasak za pecivo
    600 g brasna
    6 velikih kasika jogurta
    ulje za przenje
    kristal secer za uvaljati


Priprema:

1. Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj
brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise
raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt.
 Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane
ljepiti. Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile
tvrde nakon pecenja.
2.
Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom
modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.
3. Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
4. Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
5. Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
6. Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji.



Izvor:(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar