Bolovi u kičmi-jednostavan recept za prirodno lečenje


Bolovi u leđima, odnosno kičmi obično dolaze u kasnijem životnom dobu, mada se sve češće problemi javljaju i kod mlađih generacija zbog nepravilnog držanja, nedovoljno sportske rekreacije i preteranog boravka za kompjuterom. Bolvi koji nastaju zbog problema sa kičmom se najčešće javljaju u slabinskoj i leđnoj regiji, kao i u području zadnjice i natkolenica.



Bol se obično pojačava sa nekom fizičkom aktivnošću, a takođe dolazi dopovećane napetosti mišića i limitirana pokretljivost karlice. Bol od kičme može se proširiti i na noge. Najčešće oboljenje kičme je Diskus hernija koja se javlja između tridesetih i pedesetih godina.

Uzroci nastanka diskus hernije su:

– Padova, udari, udes i sl.
– Iznenadno i nepravilno podizanje predmeta, često i u teretani nepravilnim vežbanjem,
– Degenerativne promjene na pršljenovima i diskovima
– Iskrivljena kičme
– Genetske predispozicije
Prirodno lečenje bolova u kičmi

Kada osetite bolove u leđima svakako treba da se obratite lekaru, a u ovom tekstu iznosimo neke jednostavne prirodne recepte koji mogu da pomognu kod ovih problema.

Olimpijski sportisti otkrivaju kako da vas kičma više ne boli. U pitanju je jednostavan recept protiv bolova u kičmi na bazi sušenog voća.

Recept: Ako zelite da zaboravite na bolove u kičmi trebalo bi da svako veče, pred spavanje, u periodu od mesec i po dana jedete:

– 5 suvih sljiva

– 1 suvu smokvu

– 1 suvu kajsiju

Ovo sušeno voće sadrži supstance koje pospešuju regenerisanje tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove i čine ih jačim i čvršćim. Pršljenovi počinju sami da staju na svoja prirodna mesta, bez spoljne manuelne korekcije.

Kombinacija ovih plodova sadrži odredjene supstance koje zajedno čine odličan lek, izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi.

Diskus hernija prirodno lečenje



Ovo obljenje kičme često zahteva operacije, a kao dodatna pomoć možete koristiti neke prirodne metode.

Recept 1: Uzmite jedan osrednji krompir i isecite ga na kolutove pa zatim ih stavite na bolna mesta.

Recept 2: Propžite na ulju deset izgnječenih čenova belog luka i dobijenu toplu smesu stavljajte na bolna mesta i držite naredna 3 sata.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar