Recept za salatu od cvekle i mrkve
Poznati ukus mrkve i cvekle mijesaju se sa jos jednim isto poznatim, ali rijetko koristenim u salatama - ukusom kokosa. Eksplozija boja, senzacija ukusa i hrskavosti, hranljivost i jednostavnost pripreme ove salate - kvaliteti koji ce joj obezbijediti pocasno mjesto kako na praznicnoj tako i na svakodnevnoj trpezi.
Vrsta recepta: Salate
Kuhinja: Recepti za pacijente sa ostecenom jetrom
Vrijeme za pripremu: 20 min
Ukupno vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci
¼ solje susama (sjeme)
1 cvekla srednje velicine
2 mrkve srednje velicine
¼ solje susenog* ili svjezeg kokosa
3 supene kasike soka od limuna
2 supene kasike maslinovog ulja
1 supena kasika balzamicnog sirceta
1 cajna kasika meda
1 supena kasika sitno isjeckane svjeze nane
soli i bibera po zelji
Instrukcije
U suvoj, nezamascenoj tavi, zagrijavajte susam dok ne dobije zlatno zutu boju.
Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Izrendajte cveklu i mrkve i pomijesajte u zdjeli.
Dodajte susam i kokos (*ako koristite osuseni kokos, prvo ga zalijte vrelom vodom i ostavite poklopljenog 5 minuta. Procijedite i onda dodajte u salatu. Vodu bacite)
Dodajte preostale sastojke i izmijesajte.
Originalni tekst kopiran sa web stranice nasih prijatelja sa Prirodne Medicine: http://www.prirodnamedicina.com
Web stranice Prirodna Medicina, vode i uredjuju doktori alternativne medicine, Mirjana i Vedran Hasanagic. Kliknite na link iznad i procitajte njihove ostale clanke iz oblasti alternativne medicine.
Nema komentara:
Objavi komentar