Recept za salatu od cvekle i mrkve


Poznati ukus mrkve i cvekle mijesaju se sa jos jednim isto poznatim, ali rijetko koristenim u salatama - ukusom kokosa. Eksplozija boja, senzacija ukusa i hrskavosti, hranljivost i jednostavnost pripreme ove salate - kvaliteti koji ce joj obezbijediti pocasno mjesto kako na praznicnoj tako i na svakodnevnoj trpezi.

Vrsta recepta: Salate
Kuhinja: Recepti za pacijente sa ostecenom jetrom
Vrijeme za pripremu:  20 min
Ukupno vrijeme pripreme:  20 min



Sastojci

    ¼ solje susama (sjeme)
    1 cvekla srednje velicine
    2 mrkve srednje velicine
    ¼ solje susenog* ili svjezeg kokosa
    3 supene kasike soka od limuna
    2 supene kasike maslinovog ulja
    1 supena kasika balzamicnog sirceta
    1 cajna kasika meda
    1 supena kasika sitno isjeckane svjeze nane
    soli i bibera po zelji

Instrukcije

    U suvoj, nezamascenoj tavi, zagrijavajte susam dok ne dobije zlatno zutu boju.
    Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
    Izrendajte cveklu i mrkve i pomijesajte u zdjeli.
    Dodajte susam i kokos (*ako koristite osuseni kokos, prvo ga zalijte vrelom vodom i ostavite poklopljenog 5 minuta. Procijedite i onda dodajte u salatu. Vodu bacite)
    Dodajte preostale sastojke i izmijesajte.



Originalni tekst kopiran sa web stranice nasih prijatelja sa Prirodne Medicine: http://www.prirodnamedicina.com
Web stranice Prirodna Medicina, vode i uredjuju doktori alternativne medicine, Mirjana i Vedran Hasanagic. Kliknite na link iznad i procitajte njihove ostale clanke iz oblasti alternativne medicine.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar