Knedle od mlevenog mesa u sosu od paradajza


Ukusno mleveno meso, sos od paradajza i mirođije i dodatak krompir-pirea sastojci su idealnog nedeljnog ručka!

Sastojci:

400 g mlevenog mesa
150 g pirinča
glavica crnog luka
1 jaje
so, biber, prezle
sos od paradajza ili mirođije
suvi začin
2 čena belog luka
peršunov list



Priprema:

Pirinač skuvajte napola, ocedite i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, suvi začin, seckani beli i crni luk, peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i, ako treba, dodajte prezle da bude gusto. Napravite loptice i uvaljajte ih u brašno. Skuvajte ređi sos i sipajte na dno vatro¬stalne posude, poređajte knedle i nalijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Služite uz krompir-pire.



lisa.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar