Couscous salata


 Sastojci 4 osobe

    250 g couscousa
    300 ml kuhane vode
    so
    200 g zaledenog graska
    2-3 paradajza
    2-3 mlada luka
    1 MK (mala kasika) povrtnog temeljca
    3-4 VK (velike kasike) ulja
    3-4 VK sirceta
    prstohvat secera
    3-4 drske mente
    125g mozzarelle
    40 g pinjola



 Priprema

    1.

    Couscous preliti vrelom, slanom vodom, poklopiti i nakon 5 min razbiti grudvice viljuskom.

    Pinjole proprziti u tavi bez masnoce pa ostavit na stranu.

    Grasak ubacit u kuhanu vodu 2-3 min pa ocijedit i prelit hladnom vodom.

    Paradajz i luk oprat i rezati na male dijelove.

    Povrtni temeljac razmutit u 100 ml vrele vode dodati ulje i sirce pa zacinit sa soli, biberom i secerom.

    Mentu oprat, posusit i sjeckat na sitno padodati u vinaigrettu.

    Mozzarellu rezati na kocke.
    2.

    Couscous pomjesati sa paradajzom, lukom i graskom, na vrh staviti mozzarellu i pinjole pa posuti vinaigrettom.

Posluživanje

Po zelji posluziti kao prilog ili glavno jelo.

Recept je sa lecker.de uz minimalne promjene.

Posluzite se ako vam se svida.



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar