Uštipci koji se mese viljuškom




Pa da nastavimo dalje. Za ovaj recept su vam potrebni samo činija za testo i viljuška. I nešto malo sastojaka. Već sam vam pokazala recept i za hleb koji se pravi na isti način.

   
Sastojci

    550 gr belog pšeničnog brašna
    370 ml mlake vode
    20 gr svežeg kvasca
    100 gr šunke seckane na kockice
    1-2 kašičice soli
    1 kašičica šećera
    ulje za prženje



Priprema

    1.
    U činiju za testo sipajte mlaku vodu, izmrvljen kvasac i šećer, pa promešajte i ostavite da kvasac počne da peni.

    2
    Kada su se kvasac i šećer otopili, dodajte prosejano brano, so i šunku i sve zajedno viljuškom pormešajte i sjedinite.

    3.
    Testo će i dalje biti veoma mekano i lepljivo.

    4.
    Pokrijte činiju i ostavite testo da narasta sat i 30 minuta na sobnoj temperaturi.

    5.
    Ugrejte ulje za prženje, pa kašikom, koju ste prvo uronili u vrelo ulje, vadite testo i spuštajte uštipke.

    6.
    Pecite ih sa svih strana.
 
  7.
    Pržene vadite rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste stavili kuhinjski ubrus i poslužite odmah.



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar