Uštipci koji se mese viljuškom
Pa da nastavimo dalje. Za ovaj recept su vam potrebni samo činija za testo i viljuška. I nešto malo sastojaka. Već sam vam pokazala recept i za hleb koji se pravi na isti način.
Sastojci
550 gr belog pšeničnog brašna
370 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
100 gr šunke seckane na kockice
1-2 kašičice soli
1 kašičica šećera
ulje za prženje
Priprema
1.
U činiju za testo sipajte mlaku vodu, izmrvljen kvasac i šećer, pa promešajte i ostavite da kvasac počne da peni.
2
Kada su se kvasac i šećer otopili, dodajte prosejano brano, so i šunku i sve zajedno viljuškom pormešajte i sjedinite.
3.
Testo će i dalje biti veoma mekano i lepljivo.
4.
Pokrijte činiju i ostavite testo da narasta sat i 30 minuta na sobnoj temperaturi.
5.
Ugrejte ulje za prženje, pa kašikom, koju ste prvo uronili u vrelo ulje, vadite testo i spuštajte uštipke.
6.
Pecite ih sa svih strana.
7.
Pržene vadite rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste stavili kuhinjski ubrus i poslužite odmah.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar