Krompir salata sa povrćem i piletinom


Krompir predstavlja gotovo kompletnu namirnicu. Iako sa visokim sadržajem vode (oko 80%), u 100 g sveže namirnice ima oko 2 g belančevina i oko 18 g ugljenih hidrata, od toga najveći deo skroba. Značajan je izvor vitamina C te je izuzetno značajan kulinarski način pripreme krompira - kuvanjem u ljusci se očuva najveći deo njegovog hranljivog blaga.

Vreme pripreme: 45min  Broj osoba:4



Priprema

Mlade krompiriće lagano oguliti, po potrebi veće komade iseći na polovine i skuvati. Kuvane krompire ocediti i ohladiti. Šargarepu očistiti, iseći na kolutove i obariti. Obarenu šargarepu ocediti i rashladiti. Piletinu iseći na štapiće i lagano ispeći na zagrejanom ulju. Sve ove namirnice sjediniti u činiji, dodati parajz šeri, masline i začine. Služiti uz krišku crnog hleba.



http://www.kuhinjica.rs/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar