Zebra rolat


 Sastojci za patišpanj

    5 jaja,
    6 kašika brašna,
    6 kašika šećera,
    1 kašika kakaoa,
    1 vanil šećer,
    prašak za pecivo



Način pripreme

Belanca dobro umutiti, zatim dodati žumanca. Šećer postepeno dodati i mutiti. Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti kakao.
Dobijene smese je najbolje staviti u plastične kese za zamrzivač. Dobro ih zavezati i na jednom kraju malo zaseći kako bi smesa mogla lagano da izlazi. Podmazati pleh i posuti brašnom. Smesu iz kesica naizmenično ređati u pleh. Peći na umerenoj temperaturi.
Vruć patišpanj urolati u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi.
Fil za rolat možete napraviti od običanog pudinga. U pola litra skuvati dva pudinga od vanile ili čokolade po ukusu. U kuvani puding dodati pola margarina i filovati rolat unutra. Stvar ukusa i prakse.



Izvor: (Recepti-za-brze-jednostavne-jeftine-a-ukusne-kolace
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar