Pavê de brigadeiro – Najpoznatiji brazilski desert koji morate probati! RECEPT


Sastojci

Karamel umak
200ml slatkog vrhnja
400ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka
1 žlica maslaca
4 žlice šećera
4 žlice čokolade u prahu

Ostalo
400 gr čokolješnjak napolitanki
2 l sladoleda od vanilije (može i bijela čokolada)



Priprema

Za karamel umak lagano izmiksajte slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, maslac, šećer i čokoladu u prahu. Stavite na laganu vatru i kuhajte nekih 30 minuta uz povremeno miješanje. Kuhajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.

Za to vrijeme izmrvite čokolješnjak napolitanke. Sladoled izvadite iz friza neka vam malo opusti. Kalup za tortu ili vatrostalnu zdjelu ili neki drugi oblik po želji, obložite folijom. Na dno kalupa poslažite dvije trećine izmrvljenih keksića. Prelijte ih s dvije trećine karamel umaka. Sad posložite dvije trećine sladoleda. Poravnajte. Sladoled opet prekrijte preostalim keksima i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom sladoleda.

Desert stavite u frizider nekoliko sati ili najbolje preko noći.



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar