Paprike sa sirom i mladim krompirom
Krompir volim na sve načine, ovo je jedna verzija koju jako volim
Autor: Polimka
Sastojci:
4-5 (zavisi od veličine) paprike
5-6 komada krompira
300gr sira
2 kašike kisele pavlake
3 komada jaja
ulje po potrebi
Priprema
Paprike očistiti i malo ih posoliti iznutra. U sir, dodati jaja, kiselu pavlaku i 5 kašika ulja, sve izmešati i napuniti paprike. Paprike poredati u nauljenu djuvečaru.
Ove mase od sira će nam ostati, u nju ćemo iseckati krompir, dodati začin, mleveni biber, sitno seckani sveži peršun ili sušeni i vrlo malo posuti sa tučenom alevom paprikom.
Sve dobro izmešati i redjati krompir izmedju punjenih paprika. Pomešati 4 kašike ulja i 4 kašike vode preliti odozgo.
Peći isključivo u djuvečari da bi krompir bio sočan. Peći dok krompir ne dobije zlatno- žutu boju.
Paprike kada ih napunite ne treba ih ničim zatvoriti, jer dok se peku polako će malo nadeva
izaći i bude krompir jako sočan.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar