Svima poznat... kod mene još od malena pravljen u mojoj kući, dobro poznat na svakom slavlju i stolu... Jednom riječju predivan i osvježavajući. Ovo je za mene kolač br.1
Sastojci
Biskvit (za 2 biskvita):
6 jaja
240 g šećera
160 ml ulja
160 ml mlijeka
300 g Pšeničnog oštrog brašna
2 Praška za pecivo
130 g Džema marelica
2
srednje naranče (koje ste zamrznuli)
200 ml vode
200 g šećera
Glazura:
200 g čokolade
4 žlice ulja
Sastojci
Biskvit (za 2 biskvita):
6 jaja
240 g šećera
160 ml ulja
160 ml mlijeka
300 g Pšeničnog oštrog brašna
2 Praška za pecivo
130 g Džema marelica
2
srednje naranče (koje ste zamrznuli)
200 ml vode
200 g šećera
Glazura:
200 g čokolade
4 žlice ulja
Priprema
1.
Pjenasto izmiješajte 3 jaja i 120 g šećera.
2.
Dodajte postepeno 80 ml ulja, 80 ml mlijeka i na kraju lagano umiješajte 150 g brašna pomiješanog s 1 praškom za pecivo.
3.
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 20 cm) koju ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 20 minuta. Na isti način ispecite još jedan biskvit.
4.
Ohlađenom biskvitu skinite papir i vratite u lim za pečenje i premažite džemom od marelice.
5.
Drugi biskvit narežite na kockice.
6.
Smrznute naranče sitno naribajte, a vodu i šećer prokuhajte.
7.
Narezan biskvit promiješajte s naribanom narančom, zalijte vrućom otopinom šećera i vode i promiješajte.
8.
Rasporedite preko prvog biskvita i poravnajte.
9.
Kolač ohladite 1-2 h, a zatim prelijte glazurom od čokolade i još u hladnjaku držite 2 sata prije posluživanja.
1.
Pjenasto izmiješajte 3 jaja i 120 g šećera.
2.
Dodajte postepeno 80 ml ulja, 80 ml mlijeka i na kraju lagano umiješajte 150 g brašna pomiješanog s 1 praškom za pecivo.
3.
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 20 cm) koju ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 20 minuta. Na isti način ispecite još jedan biskvit.
4.
Ohlađenom biskvitu skinite papir i vratite u lim za pečenje i premažite džemom od marelice.
5.
Drugi biskvit narežite na kockice.
6.
Smrznute naranče sitno naribajte, a vodu i šećer prokuhajte.
7.
Narezan biskvit promiješajte s naribanom narančom, zalijte vrućom otopinom šećera i vode i promiješajte.
8.
Rasporedite preko prvog biskvita i poravnajte.
9.
Kolač ohladite 1-2 h, a zatim prelijte glazurom od čokolade i još u hladnjaku držite 2 sata prije posluživanja.
Posluživanje
Toplim nožem kojeg ste zagrijali u bokalu vruće vode režite kocke pa poslužite.
Toplim nožem kojeg ste zagrijali u bokalu vruće vode režite kocke pa poslužite.
Savjet
Kolač prije rezanja izvadite na sobnu temperaturu da se lakše reže.
Kolač prije rezanja izvadite na sobnu temperaturu da se lakše reže.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar