DORUČAK NA STOLU ZA 20 MINUTA: MOZZARELLA IN CAROZZA


Ovo je tak fino, trebam to češće jesti! - rekla je moja mlađa curica.
 
Sastojci
 2-3 manje rajčice
 150-200 g mozzarelle
 3-4 grančice bosiljka
 8 šnita većeg tosta (sendvič tost)
 100 g kuhane šunke
 2-3 jaja
 125 ml mlijeka
 4-5 žlica ulja
  sol, biber
 
Priprema

Opranu rajčicu narežite na tanje kolutove, kao i mozzarellu. Bosiljak operite, otrgnite listove pa ih posušite papirnatim ručnikom.
Na 4 šnite tosta stavite šunku, rajčicu, mozzarellu i bosiljak. Rajčicu posolite i pobiberite. Poklopite drugim šnitama tosta.
Jaja i mlijeko umutite vilicom, posolite i pobiberite.
U manjoj tavici zagrijte ulje.
Umočite sendviče u jaja s mlijekom s jedne i druge strane te stavite pržiti  2 minute s jedne strane. Okrenite uz pomoć lopatice te pritisnite da se šnite slijepe. Pecite još 2 minute na srednjoj vatri. Ocijedite na papirnatom ručniku.
Pečenje u pećnici, hrskavija verzija. Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite sendviče na papir za pečenje kojim ste obložili protvu pa pecite 10 minuta, okrenite ih pa pecite još 10-ak minuta.
 
Posluživanje

Sendviče dijagonalno prerežite i poslužite. Umjesto tosta možete pohati sendviče s tanjim šnitama kruha od jučer. Može i bilo koji drugi topljivi sir, salama, pršut.
Izvor:  www.coolinarika.com 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar