Ako volite čips, onda ga spremite na ovaj način! Em' utrošite manje ulja, em' je zdravija varijanta...
Sastojci
1 kg krupnijeg krompira
oko 4-5 kašika ulja
soli po ukusu
Sastojci
1 kg krupnijeg krompira
oko 4-5 kašika ulja
soli po ukusu
Priprema
Krompir operite, oljuštite i tanko ga iseckajte na secku (ukoliko ga nemate možete i nožem na što tanje listiće). Stavite ga na krpu, kako bi bio suv.
Podmažite veći pleh uljem i ređajte čips jedan do drugog dok ne popunite ceo pleh. Okrenite svaki komad čipsa naopako, kako bi i druga strana bila nauljena. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko desetak minuta, tj. dok ne porumeni. S' vremena na vreme otvorite vrata rerne kako bi izašla para. Pečen izvadite iz rerne, posolite po ukusu i stavite novu turu čipsa da se peče.
Krompir operite, oljuštite i tanko ga iseckajte na secku (ukoliko ga nemate možete i nožem na što tanje listiće). Stavite ga na krpu, kako bi bio suv.
Podmažite veći pleh uljem i ređajte čips jedan do drugog dok ne popunite ceo pleh. Okrenite svaki komad čipsa naopako, kako bi i druga strana bila nauljena. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko desetak minuta, tj. dok ne porumeni. S' vremena na vreme otvorite vrata rerne kako bi izašla para. Pečen izvadite iz rerne, posolite po ukusu i stavite novu turu čipsa da se peče.
Posluživanje
Ukoliko volite, možete čips pre pečenja da pospete alevom paprikom (slatkom ili ljutom).
Izvor: www.coolinarika.com
Ukoliko volite, možete čips pre pečenja da pospete alevom paprikom (slatkom ili ljutom).
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar