Torta od oraha



Sastojci

        Za biskvit:
         230 g oraha
         6 jaja
         120 g šećera
         110 g Pšeničnog glatkog brašna
        
Za kremu:
         350 ml mlijeka
         2-3 žlice limunova soka
         1 žličica naribane limunove korice
         1 žličica Cimeta mljevenog
         150 g mljevenih oraha
         2 Vanilin šećera
     300 g maslaca
     120 g šećera
     60 g Pšeničnog glatkog brašna
     ½ žličice naribanog muškatnog oraščića

Priprema

    Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg i umiješajte pola količine šećera.
    Žumanca pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom i dodajte rum. U izrađena žumanca naizmjence umiješajte brašno i tučene bjelance te na kraju mljevene orahe.
    Smjesu ulijte u uljem namazan i pek-papirom prekriven oblik za tortu promjera 24 cm i pecite na temperaturi od 180°C oko 35 minuta. Pećnicu isključite, a biskvitno tijesto ostavite u pećnici da se ohladi.
    Za kremu, brašno, šećer i vanilin šećer izmiješajte sa 150 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
    Ostatak mlijeka zakipite, u njega izlijte pripremljenu smjesu i miješajući kuhajte na laganoj vatri 6-7 minuta, dok ne dobijete gustu kremu.
    U ohlađenu kremu dodajte mljevene orahe, cimet, rum, muškatni oraščić, limunovu koricu i sok te maslac koji ste prethodno pjenasto izradili.
    Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Svaki list biskvitnog tijesta premažite sa 2-3 žlice kreme. Površinu i rubove torte također premažite kremom i pospite mljevenim orasima.

Posluživanje

Tortu od oraha dobro ohladite i poslužite. Po želji možete je ukrasiti čokoladnom glazurom i orasima.
 
Savjet

Svaki biskvitni list torte možete premazati najprije tankim slojem džema od marelice, a zatim kremom.

coolinarka.com
 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar