Bounty torta - torta je pokupila sve pohvale tako da je toplo preporučujem!


Sastojci:
    Za koru:

         10 belanaca
         prstohvat soli
         10 kašika šećera
         3 ravne kašike oštrog brašna
         1 kašičica praška za pecivo
         150 g kokosa
        Za preliv kore:
         100 ml mleka

    Za krem:

         10 žumanaca
         100 g šećera
         1 vanilin šećer
         150 g crne čokolade
         150 g mlečne čokolade
         50 ml mleka
         125 g margarina
         100 ml slatke pavlake


    Za ganache glazuru od bele čokolade:

         100 g bele čokolade
         50 ml slatke pavlake

Priprema:

   Kora

Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg. U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca. Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti. Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.

    Krem

    Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom. Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini. Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.

        Ganache glazura

        Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.

        Filovanje

    Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom. Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

    Prijatno! :)

Izvor : www.coolinarika.com 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar