Toblerona


Sastojci:

-150 gr margarina ili maslaca
-200 gr čokolade
-2 kašike meda
-200 gr šećera
-1 dl koka kole
-75 gr krupno mlevenih lešnika
-75 gr krupno mlevenih badema
-200 gr mlevenog keksa

Glazura:

-100 gr čokolade
-3 kašike ulja

Priprema:

    Lagano zagrevati  margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
    U masu dodati lešnike, badem i keks.
    Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
    Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.
    Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
    Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
    Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača.
    Moj pleh je dužine 35 cm.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar