PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK


Moji su obozavali pizzu ali otkad su probali picolinu pizzu više i ne spominju, iskreno i ja sam oduševljena…isprobajte i vi i procijenite sami…
 
Sastojci

Tijesto
 1 kg mekog brašna
 2 kašike ulja
 1 kašika soli
 2 kašike šećera
 1 jogurt
 2 jaja
 0,5 l mlijeka
 1 prašak za pecivo
 1 kvasac ( suhi ili svjezi )
 
Za punjenje
  ketchup
  ajvar
  salama
  sudzuk
  zdenka sir
  tvrdi sir
  šampinjoni
 
Priprema

1. Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku. Za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
4. Razvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
7. Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
10. Gotovo!
 
Posluživanje

Ovo tijesto umotano u foliju moze stajati do 15 dana u hladnjaku a mjesec dana u zamrzivaču.
Izvor:  www.coolinarika.com 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar