Paunovo oko



Sastojci

    Biskvit
     7 žumanjaka
     7 bjeljanjaka
     10 žlica šećera
     1 žlica kakaa
     3 žlice brašna
     1/2 žličices oda bikarbobe
    
Krema
     4 jaja
     10 dag šećera
     4 žlice brašna
     3 dl mlijeka
     2 rebra čokolade za kuhanje
     25 dag margarina


Priprema

    Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.

Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.

Izliti u veliku tepsiju i peči na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.

Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom …….

……..a nakon toga premazati tamnom kremom.

Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti……..

……..a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom



coolinarka.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar