Mačje oči



Sastojci

    Biskvit

     5 jaja
     5 žlica šećera
     1/2 praška za pecivo
     1 žlica brašna
     1 žlica kakaa
 
  Krema
     3 jaja
     200 g šećera
     200 g čokolade za kuhanje
     150 g margarina / maslaca
     malo ruma
    *I još*
     4 banane (birajte što duže i ravnije)

Priprema

    Priprema biskvita
    Odvojite žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
    Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
    Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
    Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
    Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min.
    Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi.
 
    Priprema kreme
    Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se šećer potpuno ne otopi.
    Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini.
    Kremu nemojte kuhati predugo da ne bi ispala pretamna. Dovoljno je 10 – 15 min.
    U toplu kremu dodajte malo ruma, promiješajte i ostavite da se ohladi.
    U ohlađenu kremu dodajte pjenaste izmješani margarin, te sve zajedno dobro izmiksajte.
 
    Postupak rolanja
    Biskvit izravnajte i na njega razmažite polovicu kreme.
    Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita.
    Biskvit polako i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini. Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane.
    Roladu premažite ostatkom kreme, te ukrasite iscrtavajući valovite crte po kremi pomoću vilice.

Posluživanje

Ovaj je kolač prava poslastica za čokoholičare. Krema je predivnog čokoladnog okusa i jednostavno se topi u ustima.

Ja doduše obično smanjim količinu šećera u kremi na 150g i dodam vanilin šećer. Na volim kad je kolač presladak.

http://www.coolinarika.com
 

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar