Sastojci:
-200 g brašna
-100 g putera
-malo soli
-70 ml vode
-100 g slanine
-100 g šunke
-100 g kiselih krastavčića
-4 jaja
-1 dl kisele pavlake
Priprema:
Krastavčiće i šunku iseći na kockice.
Slaninu na manje listiće.
U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice.
Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo.
Dodati vodu i umesiti glatko testo.
Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice.
Testo malo izbušiti viljuškom.
Slaninu propržiti.
Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo.
Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
-200 g brašna
-100 g putera
-malo soli
-70 ml vode
-100 g slanine
-100 g šunke
-100 g kiselih krastavčića
-4 jaja
-1 dl kisele pavlake
Priprema:
Krastavčiće i šunku iseći na kockice.
Slaninu na manje listiće.
U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice.
Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo.
Dodati vodu i umesiti glatko testo.
Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice.
Testo malo izbušiti viljuškom.
Slaninu propržiti.
Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.
Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.
Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo.
Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar