Kiš


Sastojci:

-200 g brašna
-100 g putera
-malo soli
-70 ml vode
-100 g slanine
-100 g šunke
-100 g kiselih krastavčića
-4 jaja
-1 dl kisele pavlake

Priprema:

Krastavčiće i šunku iseći na kockice.

Slaninu na manje listiće.

U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice.

Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo.

Dodati vodu i umesiti glatko testo.

Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice.

Testo malo izbušiti viljuškom.

Slaninu propržiti.

Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku.

Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.

Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo.

Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar