Sastojci:
-400 g čokolade s rižom
-100-150 ml slatkog vrhnja
-250 g sira mascarponea
-korica limuna
-150 g višanja iz kompota light
-1 Šlag krema vanilija
-2 Šlag kreme čokolada
-375 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
-1 Šlag krema vanilija
-125 ml mlijeka
-50 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi.
Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir.
Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
-400 g čokolade s rižom
-100-150 ml slatkog vrhnja
-250 g sira mascarponea
-korica limuna
-150 g višanja iz kompota light
-1 Šlag krema vanilija
-2 Šlag kreme čokolada
-375 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
-1 Šlag krema vanilija
-125 ml mlijeka
-50 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi.
Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.
Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir.
Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar