Japanska torta


Sastojci:

-400 g čokolade s rižom 
-100-150 ml slatkog vrhnja  
-250 g sira mascarponea   
-korica limuna  
-150 g višanja iz kompota light   
-1 Šlag krema vanilija  
-2 Šlag kreme čokolada   
-375 ml mlijeka
 
Za ukrašavanje:
  
-1 Šlag krema vanilija   
-125 ml mlijeka  
-50 g čokolade za kuhanje


Priprema:

Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi.

Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.

Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.

Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.

Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.

Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilin.

Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir.

Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.

Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
  

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar