Jagode u oluji



Sastojci

Broj osoba: 15 osoba

    testo
     7 belanaca
     25o grama sitnog šećera
     1 kašika soka od limuna
    krema
     400 grama jagoda
     120 grama šećera
     250 grama svežeg kravljeg sira
     125 grama slatke pavlake
     1 kesica želatina
    za ukrašavanje
     200 grama slatke pavlake
     100 grama jagoda

Priprema

Vrijeme pripreme: 120 min

    Prvo pripremite tepsiju. Izmerite je i dužu stranu podelite na tri dela. Dimenzije jednog papira (kore) u mom slučaju iznose 13 X 35 cm. Isecite takva tri papira koja ćete staviti na dno tepsije a tako isečena će vam olakšati da pečeno testo lakše podelite na tri dela.
    Ulupajte belanca postepeno dodavajući šećer i limunov sok. Masa mora biti čvrsta a šećer dobro rastvoren jer u protivnom dobićete umesto šuškave gumenastu koru. Rasporedite na tepsiju (na sva tri papira) i pecite na oko 120 stepeni, sat i po do dva sata. Sa drvenom čačkalicom proveravajte dali je testo dobro osušeno odnosno dali je dobro pečeno. Kada je dobro osušeno isključite rernu i ostavite kore u njoj da se ohlade.
    Za kremu, želatin pripremite po uputstvu proizvođača, a dodaje se u kremu na kraju. Prvo štapnim mikserom izmiksajte: jagode,šećer, sir i slatku pavlaku. Dodajte želatin, izmešajte i u dubljoj posudi nafilujte kore. Filovani desert stavite u frižider da se krema stisne. Potrebno je oko 4 sata. Tek sada je možete ukrasiti šlagom od slatke pavlake i malo svežih jagoda.

http://www.coolinarika.com
 

Podijelite sa prijateljima:

Preporučujemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar