Sastojci:
Biskvit
-10 bjelanjaka
-2 žlice octa
-10 žlica brašna
-na vrh noza malo p.p
-10 žlica ulja
-10 žlica šećera
Fil
-1l mlijeka
-10 žumanjaka
-10daggustina
-2pudinga od vanilije
-20dagmargarina ili maslaca
-20dagšećera
Ostalo
-2dcl mlijeka
-15dag mljevenih preprženih lješnjaka
-20dag čokolade
Priprema:
Ispeći biskvit. Vruće preliti s 2 dcl mlijeka.
Žumanjke izmiksati sa šećerom u to dodati puding i gustin i malo mlijeka.
Tu smjesu sipati u zakuhalo mlijeko, mješati na laganoj vatri da se zgusne.
U hladno dodati margarin.
Podijeliti na 3 dijela. U prvi dio ne dodavati ništa, u drugi dodati lješnjake, u treći pola otopljene čokolade, ostatak čokolade koristiti za premazivanje filova.
Slagati: biskvit—žuti fil—čokoladna glazura tanko ( staviti u frižider i čekati dok se ohladi)—fil s lješnjacima—tanka čokoladna glazura ( čekati da se ohladi)—fil s čokoladom—tučeno vrhnje.
Preuzeto sa:www.coolinarika.com
Biskvit
-10 bjelanjaka
-2 žlice octa
-10 žlica brašna
-na vrh noza malo p.p
-10 žlica ulja
-10 žlica šećera
Fil
-1l mlijeka
-10 žumanjaka
-10daggustina
-2pudinga od vanilije
-20dagmargarina ili maslaca
-20dagšećera
Ostalo
-2dcl mlijeka
-15dag mljevenih preprženih lješnjaka
-20dag čokolade
Priprema:
Ispeći biskvit. Vruće preliti s 2 dcl mlijeka.
Žumanjke izmiksati sa šećerom u to dodati puding i gustin i malo mlijeka.
Tu smjesu sipati u zakuhalo mlijeko, mješati na laganoj vatri da se zgusne.
U hladno dodati margarin.
Podijeliti na 3 dijela. U prvi dio ne dodavati ništa, u drugi dodati lješnjake, u treći pola otopljene čokolade, ostatak čokolade koristiti za premazivanje filova.
Slagati: biskvit—žuti fil—čokoladna glazura tanko ( staviti u frižider i čekati dok se ohladi)—fil s lješnjacima—tanka čokoladna glazura ( čekati da se ohladi)—fil s čokoladom—tučeno vrhnje.
Preuzeto sa:www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar