Cipi ripi


Sastojci:

Biskvit
-10 bjelanjaka
-2 žlice octa
-10 žlica brašna
-na vrh noza malo p.p
-10 žlica ulja
-10 žlica šećera

Fil
-1l mlijeka
-10 žumanjaka
-10daggustina
-2pudinga od vanilije
-20dagmargarina ili maslaca
-20dagšećera

Ostalo

-2dcl mlijeka
-15dag mljevenih preprženih lješnjaka
-20dag čokolade

Priprema:

Ispeći biskvit. Vruće preliti s 2 dcl mlijeka.

Žumanjke izmiksati sa šećerom u to dodati puding i gustin i malo mlijeka.

Tu smjesu sipati u zakuhalo mlijeko, mješati na laganoj vatri da se zgusne.

U hladno dodati margarin.

Podijeliti na 3 dijela. U prvi dio ne dodavati ništa, u drugi dodati lješnjake, u treći pola otopljene čokolade, ostatak čokolade koristiti za premazivanje filova.

Slagati: biskvit—žuti fil—čokoladna glazura tanko ( staviti u frižider i čekati dok se ohladi)—fil s lješnjacima—tanka čokoladna glazura ( čekati da se ohladi)—fil s čokoladom—tučeno vrhnje.

Preuzeto sa:www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar