BubbleUp-pizza




Malo drugacija pizza.Nadam se da vec nema recept!!!!IOva pizza je meni jos bolja kad se ohladi.
Sastojci:

     500g
    tijesta za pizzu

Brzi umak od rajčice :

     2žlice
    maslinovog ulja
     400 g
    sjeckane rajčice/konzerva
     1žličica
    meda
     1/2žličice
    praška za pecivo
     1
    češanj češnjaka
    
    sol
    Ostalo:
     1 žlica
    maslinovog ulja
     1žličica
    sušene majčine dušice/bosiljak i sl.
     300g
    toplivog sira
     4 žlice
    naribanog parmezana
     30-tak
    fetica suhe zimske salame/



Priprema:

    Napravite tijesto za pizzu koje najvise volite i inace radite.Ja sam koristila ovo tijesto za pizzu
    Tijesto razvaljajte i narezite na kockice 5x5/trebalo bi vam ispasti oko 30-tak kom.
    Ako stavljate mozzarellu onda je prije marinirajte u malo maslinovog ulja ,dodajte majcinu dusicu i malo soli,obican toplivi sir nemojte soliti.
    Sir koji ste izabrali izrezite na kockice .
    Stavite na svaki kvadrat tijesta komad sira i po želji šunku ili neku zimsku suhu salamu.
    Napravite brzi  umak od rajcice/neki od mojih prijatelja su ovaj recept raditi s kecapom i rekli su da je bilo fino, ja nekako vise volim umak koji sama napravim a treba doslovno 5 min/jer mi nije puno sladak kao kecap:
    U posudu zagrijte maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani cesnjak,pustite sekundu da zamirise ,dodajte rajcice ,med,pecivni prasak.Pustite da lagano krcka nekih 5 min.,da se sve poveze .

    Malii trik:pecivni prasak smanjuje kiselost rajcice pogotovo zimi kad ih koristimo konzervirane.Posolite po ukusu.
    Zarolajte kuglice tijesta zajedno sa nadjevom.Odlozite na radnu povrsinu ,poklopite i pustite da se dize 30min.
    Na dno posude/ja sam koristila dimenzija25x30/ stavite polovinu umakak od rajcice .Poslozite kuglice da se ne dodiruju.Prelijte ostatak umaka po kuglicama koristeci se zlicom da svaka kuglica bude premazana umakom.
    Premazane kuglice pospite naribanim sirom i parmezanom.
    Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C na zadnjoj vodilici nekih 40min.ili dok ne dobiju finu boju.
    Gotovu pizzu izvadite iz pecnice i ostavite stajati 10min. prije serviranja da tijesto upije sav umak i da se malo ohladi prije serviranja.

Posluživanje
Gotovu pizzu mozete dodatno pokapati s maslinovim uljem i posuti svjezim listovima bosiljka.

Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar