Sastojci:
-1 štapić vanilije
-10 dag šećera
-25 dag margarina/ maslaca
-2 žumanjka
-prstohvat soli
-30 dag mekog/glatkog brašna
-10 dag mljevenih lješnjaka/ badema ili oraha
-šećer u prahu
-15 dag marmelade (aronija, borovnica, višnja..ili neki drugi kiselkasti)
Priprema:
Prerezati po dužini štapić vanilije i istrugati srž. Zamijesiti tijesto od maslaca, šećera, žumanjaka ,srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodati lješnjake.
Tijesto zamotati u foliju i staviti 2 sata u hladnjak.
Oblikovati tijesto u dugačku kobasicu narezati je na jednako debele ploškice.
Od svake ploškice oblikovati kuglicu, u sredinu utisnuti udubinu drškom kuhače. Lim namastiti
i pobrašniti pa peći uštipke na 200 C od 15- 20 min.
Ohlađene posuti šećerom u prahu.
Zagrijati marmeladu da se malo otopi i puniti udubine uštipaka .
Neka se marmelada suši 1-2 dana, a potom složiti u kutiju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
-1 štapić vanilije
-10 dag šećera
-25 dag margarina/ maslaca
-2 žumanjka
-prstohvat soli
-30 dag mekog/glatkog brašna
-10 dag mljevenih lješnjaka/ badema ili oraha
-šećer u prahu
-15 dag marmelade (aronija, borovnica, višnja..ili neki drugi kiselkasti)
Priprema:
Prerezati po dužini štapić vanilije i istrugati srž. Zamijesiti tijesto od maslaca, šećera, žumanjaka ,srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodati lješnjake.
Tijesto zamotati u foliju i staviti 2 sata u hladnjak.
Oblikovati tijesto u dugačku kobasicu narezati je na jednako debele ploškice.
Od svake ploškice oblikovati kuglicu, u sredinu utisnuti udubinu drškom kuhače. Lim namastiti
i pobrašniti pa peći uštipke na 200 C od 15- 20 min.
Ohlađene posuti šećerom u prahu.
Zagrijati marmeladu da se malo otopi i puniti udubine uštipaka .
Neka se marmelada suši 1-2 dana, a potom složiti u kutiju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar