Balaton


Sastojci:

Biskvit:
  
-5 kom jaja
-4 žlice šećera
-4 žlice brašna
-2 žlice kakaoa
-1 dl ulja
-1 prašak za pecivo

1.Krema:
  
-50 dag sviježeg kravljeg sira
-15 dag margarina
-20 dag mljevenog šećera
-1 vanilin šećer
 
2. Krema:
  
-2 kom pudinga od vanilije
-3 žlice šećera
-7 dl soka od naranče ( iz tetrapaka )

Priprema:

Biskvit:
 
Izmiksaj posebno bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksaj sa svim ostalim sastojcima, te na kraju dodaj tome čvrsti snijeg od bjelanjaka
 
Istresi u nauljenu i nabrašnjenu tepsiju i peci na 180 stupnjeva oko 15-ak min
 
Kada se biskvit ispeče, ostaviti ga da se dobro ohladi
 
Treba s biskvita skinuti gornju kožicu koja nastane, kako se ne bi ljepila i povlačila za kremom!
 
Krema:
 
Izmiksaj margarin sa mljevenim šećerom i potom dodaj malo po malo sira i vanilin šećer i sve dobro još izradi mikserom
 
Premazati hladan biskvit dobivenom kremom od sira
 
Krema:
 
U soku od naranče skuhati pudinge od vanilije sa šećerom
 
Kuhati kao puding,
 
Kada je puding kuhan treba tu posudu sa pudingom staviti u hladnu vodu i skroz konstantno miješati dok se puding ne ohladi skoro do kraja! 

Kada je gotovo ohlađen treba ga žlicom premazati preko prve kreme od sira
 
Potom ga treba dobro ohladiti i zatim još na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
  

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar