Sastojci:
Biskvit:
-5 kom jaja
-4 žlice šećera
-4 žlice brašna
-2 žlice kakaoa
-1 dl ulja
-1 prašak za pecivo
1.Krema:
-50 dag sviježeg kravljeg sira
-15 dag margarina
-20 dag mljevenog šećera
-1 vanilin šećer
2. Krema:
-2 kom pudinga od vanilije
-3 žlice šećera
-7 dl soka od naranče ( iz tetrapaka )
Priprema:
Biskvit:
Izmiksaj posebno bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksaj sa svim ostalim sastojcima, te na kraju dodaj tome čvrsti snijeg od bjelanjaka
Istresi u nauljenu i nabrašnjenu tepsiju i peci na 180 stupnjeva oko 15-ak min
Kada se biskvit ispeče, ostaviti ga da se dobro ohladi
Treba s biskvita skinuti gornju kožicu koja nastane, kako se ne bi ljepila i povlačila za kremom!
Krema:
Izmiksaj margarin sa mljevenim šećerom i potom dodaj malo po malo sira i vanilin šećer i sve dobro još izradi mikserom
Premazati hladan biskvit dobivenom kremom od sira
Krema:
U soku od naranče skuhati pudinge od vanilije sa šećerom
Kuhati kao puding,
Kada je puding kuhan treba tu posudu sa pudingom staviti u hladnu vodu i skroz konstantno miješati dok se puding ne ohladi skoro do kraja!
Kada je gotovo ohlađen treba ga žlicom premazati preko prve kreme od sira
Potom ga treba dobro ohladiti i zatim još na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Biskvit:
-5 kom jaja
-4 žlice šećera
-4 žlice brašna
-2 žlice kakaoa
-1 dl ulja
-1 prašak za pecivo
1.Krema:
-50 dag sviježeg kravljeg sira
-15 dag margarina
-20 dag mljevenog šećera
-1 vanilin šećer
2. Krema:
-2 kom pudinga od vanilije
-3 žlice šećera
-7 dl soka od naranče ( iz tetrapaka )
Priprema:
Biskvit:
Izmiksaj posebno bjelanjke u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksaj sa svim ostalim sastojcima, te na kraju dodaj tome čvrsti snijeg od bjelanjaka
Istresi u nauljenu i nabrašnjenu tepsiju i peci na 180 stupnjeva oko 15-ak min
Kada se biskvit ispeče, ostaviti ga da se dobro ohladi
Treba s biskvita skinuti gornju kožicu koja nastane, kako se ne bi ljepila i povlačila za kremom!
Krema:
Izmiksaj margarin sa mljevenim šećerom i potom dodaj malo po malo sira i vanilin šećer i sve dobro još izradi mikserom
Premazati hladan biskvit dobivenom kremom od sira
Krema:
U soku od naranče skuhati pudinge od vanilije sa šećerom
Kuhati kao puding,
Kada je puding kuhan treba tu posudu sa pudingom staviti u hladnu vodu i skroz konstantno miješati dok se puding ne ohladi skoro do kraja!
Kada je gotovo ohlađen treba ga žlicom premazati preko prve kreme od sira
Potom ga treba dobro ohladiti i zatim još na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar