Ovaj neobičan specijalitet neki će služiti uz meso, a drugima će biti
dovoljna osvežavajuća salata od sezonskog povrća. Mada je ovo
visokokalorični obrok, svi ga uglavnom vole, tako i moja porodica nije
izuzetak.
Postoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.
Sastojci:
- krompir sirov, otrebljen
- slanina (poželjno mesnatija)
- zelen po vašem ukusu
- bilo koji tvrdi sir
Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija.Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja.
Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira.
Postoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.
Sastojci:
- krompir sirov, otrebljen
- slanina (poželjno mesnatija)
- zelen po vašem ukusu
- bilo koji tvrdi sir
Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija.Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja.
Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira.
Odgore zelen.
Sve slažem u nauljenu tepsiju, prekrivam debljim komadima tvrdog sira i stavljam u zagrejanu rernu.
Kod mene je vreme pečenja oko 40 minuta na 200 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar