Sastojci za rebrasti kalup promjera 22 ili kalup za tortu promjera 18 cm:
- 3 jaja (srednje veličine)
- 60 g meda
- 6 g zaslađivača na bazi stevije
- 120 g mljevenih badema
- 40 g kakaa
- 40 g kokosovog brašna (pravo kokosovo brašno, ne “mrvice”- brašno možete naći u Bio&Bio trgovinama)
- 100 g kefira
- 100 g maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja (srednje veličine)
- 60 g meda
- 6 g zaslađivača na bazi stevije
- 120 g mljevenih badema
- 40 g kakaa
- 40 g kokosovog brašna (pravo kokosovo brašno, ne “mrvice”- brašno možete naći u Bio&Bio trgovinama)
- 100 g kefira
- 100 g maslaca
- 1 prašak za pecivo
Jaja, med i zaslađivač tucite dok se jaja ne zapjene. U posebnoj posudi pomiješajte bademe, kakao, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Otopite maslac, pripremite kefir.
Kalup za kolač premažite žličicom rastopljenog maslaca i pospite žlicom pripremljene suhe smjese; rastresite ga da se rasporedi na sve strane podjednako.
U smjesu jaja lagano špatulom dodajte kefir i maslac, malo promiješajte te dodajte suhe sastojke i lagano ih umiješajte. Izlijte pripremljenu smjesu u kalup i pecite 30 minuta na 180°C.
Ostavite da se napola prohladi u kalupu te ga preokrenite na tanjur za posluživanje.
Pripremite preljev:
100 g slatkog vrhnja
100 g čokolade 74% kakaa
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, skinite s vatre i dodajte narezanu čokoladu. Miješajte da se otopi. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko kolača. Po želji, režite odmah ili ostavite da se sve do kraja ohladi.
100 g slatkog vrhnja
100 g čokolade 74% kakaa
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, skinite s vatre i dodajte narezanu čokoladu. Miješajte da se otopi. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko kolača. Po želji, režite odmah ili ostavite da se sve do kraja ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar